COVID-19

 

COVID-19 vaccinatie

De tweede vaccinatiedag zal doorgaan op zaterdag 14 oktober. U kan een afspraak maken via de website. U zult drie beschikbare agenda’s zien voor de vaccinaties. Het is belangrijk om te weten dat u niet kunt kiezen welke arts u zal vaccineren. Dr. Bessems, dr. Hostens en dr. Lanoo zullen gelijktijdig vaccineren.

De vaccinaties vinden plaats in onze praktijk in Hofstade (Tervuursesteenweg 360). Je moet geen vaccin meebrengen, de vaccins zullen aanwezig zijn in de praktijk. Let bij het maken van uw afspraak goed op het kabinetsnummer, want daar zult u op de dag van uw vaccinatie moeten wachten. Vergeet niet uw identiteitskaart mee te nemen. Na de vaccinatie moet u 15 minuten in de wachtruimte blijven.

Als u ziek bent op de dag van uw geplande vaccinatie, verzoeken wij u vriendelijk om uw afspraak te annuleren en een nieuwe afspraak te maken voor een later tijdstip.

Het COVID-vaccin wordt aanbevolen voor de volgende groepen:

  • Personen van 65 jaar en ouder,
  • Personen in langdurige zorg, met een verzwakt immuunsysteem of bepaalde gezondheidsaandoeningen,
  • Zwangere vrouwen, en
  • Alle personen die werkzaam zijn in de zorgsector, zowel binnen als buiten zorginstellingen.

Ook andere personen, buiten deze doelgroep, kunnen zich laten vaccineren indien ze dit wensen.

Helaas kunnen we geen kinderen in onze praktijk vaccineren, aangezien er speciale vaccins voor hen beschikbaar zijn. U kunt echter wel terecht bij de apotheek voor meer informatie hierover.

We kijken uit naar uw komst!

 

Wat moet je doen bij griep-/verkoudheidsklachten?

Mogelijke symptomen van Covid-19:
– Hoest
– Koorts, spierpijn
– Verkoudheidsklachten (loopneus, hoofdpijn)
– Keelpijn
– Verlies van smaak of geur
– Kortademigheid

Heb je één van bovenstaande symptomen? Draag een mondmasker als je naar de praktijk komt! Je doet ook best een Covid-zelftest.

De richtlijnen omtrent covid-19 veranderen regelmatig: de meest recente info vindt u op https://www.info-coronavirus.be/nl/